fbpx

Zakaj bi hotel ali apartma zamenjali za čoln?

Zakaj bi hotel ali apartma zamenjali za čoln? 1

Zima, nizke temperature in sneg so mnogim ljubi prav zaradi snežnih radosti in aktivnosti, ki jih lahko počnejo na prostem. Nekateri pa že pozimi strmijo skozi zarošeno okno in sanjarijo o sončnem dopustu, visokih temperaturah in obisku plaže. Tudi vi že načrtujete vaš poletni oddih in razmišljate o različnih sanjskih destinacijah?

Čas leti in poletje bo kmalu pred vrati, z njim pa želja po vročih počitnicah, kopanju in lenarjenju ob zvoku valov morja. Večina ljudi svoj dopust preživi v hotelu ali v apartmaju, zadnja leta pa postaja čedalje bolj priljubljeno tudi jadranje. Najem čolna, jadrnice ali jahte je odlična priložnost za vse, ki želijo doživeti nepozabne morske dogodivščine.

Zakaj bi hotel ali apartma zamenjali za čoln? 2

Se morda sprašujete, zakaj bi hotel ali apartma zamenjali za čoln? V nadaljevanju vam predstavljamo razloge, ki vas bodo navdušili za plovbo po morju.

  1. Vsak dan se lahko zbudite na novi destinaciji

Če prebivate v hotelu ali apartmaju, ste obsojeni na eno lokacijo, s čolnom pa se lahko vsak dan odpravite v novo mesto.  Tako lahko nemoteno raziskujete in odkrivate kotičke sveta, ter v enem tednu jadranja obiščete različne destinacije. Vsak dan se lahko zbudite v novi marini, se odpeljete na različne plaže in večere preživljate ob raziskovanju novih krajev.

  1. Raziščete lahko kraje, ki jih ni mogoče doseči po kopnem

Ste kdaj hrepeneče strmeli v oddaljen otok ali zaliv, ki ju nikakor ne bi mogli obiskati peš ali z vozilom? Počitnice na čolnu vam omogočajo, da odkrijte vse skrite zalive, plaže, otoke in mesta, do katerih ne morete priti po kopnem.

Zakaj bi hotel ali apartma zamenjali za čoln? 3

  1. Izognite se gneči

V današnjih kriznih časi je mnogim na prvem mestu varnost in izogibanje obleganih turističnih destinacij. Na čolnu ste lahko sami s svojo družino ali družbo in izolirani od gneče in ljudi. Obenem vam ni potrebno čakati v nobeni vrsti, rezervirati najboljšega mesta za sončenje ali iskati zaželene sence in zaščite.

  1. Doživite lahko avanturistične in sproščene počitnice

Jadranje je primerno za vsakega posameznika, ker vam omogoča aktivnost, zabavo in sprostitev. Lahko si privoščite ležeren dopust s sončenjem na palubi ali pa doživite športno jadranje s potapljanjem in drugimi morskimi aktivnostmi.

  1. Odkrijte morski svet

Kje ste bližje morju in njegovi bleščeči lepoti kot pa na čolnu? Med jadranjem lahko doživite morski svet v najbolj naravni in najčistejši obliki ter pobližje spoznate morska bitja in rastline, kar je nepozabno doživetje za vse, tako otroke, mlade in starejše.

Zakaj bi hotel ali apartma zamenjali za čoln? 4

  1. Počitnice na čolnu so lahko cenejše

Časi, ko je bilo jadranje le oddaljen sen, so mimo – dandanes lahko hitro in ugodno najamete plovilo in preživite počitnice na vodi. Tudi, če nimate izpita za čoln, lahko najamete barko, jadrnico ali jahto z izkušeno ekipo, ki bo skrbela za nemoteno plovbo. Dopust na ladji je lahko za družino, prijatelje ali partnerje občutno cenejši kot pa najem hotela, apartmaja ali počitniške hišice.

Jadranje je nepozabna izkušnja, ki jo v današnjem času lahko izkusi vsak ljubitelj počitnic. Najem plovila je enostaven, cenovno ugoden in pogosto tudi cenejši od hotelov in apartmajev. Letošnje poletne počitnice lahko zato tudi vi preživite na čolnu, raziskujete morje in kopno ter si vsak trenutek dneva privoščite skok v turkizno vodo.

V kolikor si želite nepozabnega dopusta na morju za to potrebujete tudi izpit za čoln.

Izpit za čoln mora imeti vsak, ki želi upravljati čoln ali jadrnico do dolžine 24 m. Več o tem si lahko pogledate na naslednji povezavi:

Zakaj se vam splača imeti izpit za čoln

 

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Več o piškotkih

Potrjujem
Zavračam
Privacy Policy