fbpx

Na naslednje počitnice se odpravite na barko

Na naslednje počitnice se odpravite na barko

Na naslednje počitnice se odpravite na barko

Zima nam je že pokazala zobe in kljub snežnim radostim mnogi že načrtujejo poletne počitnice. Morda si že ogledujete tuje turistične destinacije, razmišljate o oddihu na slovenski obali ali pa si obetate pohodniški dopust v hribih. Kaj pa, če bi namesto hotela, apartmaja ali gorske koče, rajši najeli barko, jadrnico ali jahto in končno doživeli avanturistične počitnice?

Na naslednje počitnice se odpravite na barko

Jadranje po morju vam bo pričaralo neverjetna doživetja in spomine, saj mnogim omogoča popolno svobodo, stran od celine, skrbi in stresa. Plovba je odlična vrsta počitnic za prijatelje, partnerje, družine z otroci, starejše in tudi štirinožne tovariše.

Dopust na barki se je leta nazaj večini zdel kot oddaljene sanje, danes pa lahko hitro in ugodno doživite veter v laseh in lebdenje na vodi. Tudi če vi ali vaši bližnji nimate izpita za čoln, lahko najamete vrhunsko plovilo in kapitana, ki bo skrbel za nemoteno plovbo. Sami lahko izbirate med luksuznimi jahtami, čudovitimi jadrnicami in drugimi čolni s kabinami z vso opremo in udobnimi bivalnimi in kuhalnimi prostori. Če se odločate za večje barke, lahko najamete tudi kabinsko osebje s kuharjem in stevardesami, ki bodo skrbeli za vaše udobno bivanje na vodi.

V nadaljevanju vam predstavljamo odlične razloge za jadranje, ki vas bodo v trenutku premamili za počitnice na barki:

  • S čolnom lahko raziskujete in si ogledate kraje, ki jih drugače nikoli ne bi mogli obiskati. Skrite plaže in zalivi, nedostopna mesta, ki se jih ni dotaknil turizem in oddaljeni otoki – vse to vam ponuja jadranje.
  • Zbudili se boste dobesedno na morju in si za zajtrk privoščili skok v turkizno vodo. Mnogim je pri izbiri hotela ali apartmaja najpomembnejša bližina plaže, a resnica je, da ste lahko le na čolnu najbližje morju.
  • Izkoristite lahko vsak trenutek dneva in ne izgubljate vašega dragocenega časa. Na celini boste morali vedno potovati med hotelom in zaželenimi lokacijami ter iskati prevoze in prometne povezave. Na krovu čolna pa boste lahko popolnoma užili vaš dan in zaslužene počitnice.
  • Jadranje je v trenutnih kriznih razmerah ena izmed varnejših oblik potovanja, saj vam omogoča zasebnost in umik iz obleganih turističnih lokacij.
  • Z jadranjem niste nikoli vezani na eno destinacijo in lahko obiščete različne kraje po vaših željah. Počitnice na celini običajno preživimo v enem mestu, ki ga potem do onemoglosti raziskujemo. Jadranje pa vam omogoča nenehno premikanje in odkrivanje različnih biserov našega prelepega planeta.
  • Počitnice na barki so lahko aktivne in sproščene. Mnogim je plovba všeč, saj jim omogoča potapljanje, nenehno plavanje in obiskovanje različnih mest. Nekateri pa rajši sproščeno ležijo na palubi, lebdijo na morju in poslušajo oddaljeno petje ptic. Ste se kdaj počutili krivo, ker ste na vaših počitnicah dan preživeli v apartmaju, namesto da bi se odpravili na plažo? Na barki se vam to ne bo zgodilo, saj se lahko sproščate oddaljeni le par metrov od morske osvežitve!

Na naslednje počitnice se odpravite na barko

 

Obstaja še nešteto drugih razlogov, ki vas bodo navdušili za dopust na čolnu. Plovba po morju je neverjetna priložnost, da združite več elementov počitnic – potovanje, odkrivanje novih mest, neskončno plavanje, poležavanje na palubi, joga in druge aktivnosti, potapljanje, druženje, odlična hrana – in jih povežete v neverjetno izkušnjo in nepozabne spomine.

 

 

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Več o piškotkih

Potrjujem
Zavračam
Privacy Policy