fbpx

Varnostni nasveti za začetek vaše jadralne poti

Varnostni nasveti za začetek vaše jadralne poti 1

Vam je všeč ta občutek svobode brez profesionalnih dolžnosti in uživanja na soncu? Ali želite biti obkroženi z valovi, ki vsakič prinašajo nove avanture? Mogoče imate jadrnico in edino, kar morate storiti, je, da spakirate svoje stvari in začnite jadrati po valovih. Kakorkoli že jadranje v temno modri vodi, je za vsakogar navdušujoče in nadvse privlačno. Jadranje je popoln način dopustovanja in sproščujočih počitnic in izkušnje, ki vzbujajo spomine.

Vendar pa ima jadranje svoje obveznosti in odgovornosti. Če ste ena od takih preveč navdušenih oseb, potem vse kar potrebujete je predhodni načrt svojega potovanja, da bo udobno in najsrečnejše doživetje, ki ga boste cenili vse življenje. Pred zaključkom jadralnega potovanja si morate ogledati seznam, ki bi vam lahko olajšal potovanje. Tu je nekaj varnostnih nasvetov, ki jih morate imeti na svojem varnostnem seznamu, preden začnete jadrati.

 

VREME

Da bo vaše potovanje varno, prijetno in čudovito doživetje, se morate najprej prepričati, da je vreme tega dne svetlo in sončno. Poleg vremena morate preveriti tudi napoved in lokalne razmere vetra in valov.

Varnostni nasveti za začetek vaše jadralne poti 2

PLOVILO

Če ste ugotovili, da je vreme jasno, naslednje kar morate preveriti, je svoje plovilo. Plovilo mora biti v dobrem stanju da lahko sprejme močne udarce milijon valov. Poskrbite, da plovilo vključuje varnostne zaščite, reševalne jopiče, sidro in druge pomembne dodatke.

Varnostni nasveti za začetek vaše jadralne poti 3

KOMUNIKACIJA

Še vedno je najboljši način za varnost komunikacija. Seveda morate obvestiti svoje sorodnike ali ljubljene osebe o času odhoda in prihoda. Poleg tega je ključnega pomena, da vklopite in preizkusite drugo pomembno elektronsko opremo, kot so zasilne luči, radar, VHF.

Varnostni nasveti za začetek vaše jadralne poti 4

MOTOR

Preden začnete jadrati, je ključno temeljito preverjanje notranjosti plovila. Najprej morate preveriti gorivo in olje. Obvezno morate na svojem seznamu imeti tudi preverjanje dovoda in odtoka hladilne vode motorja ter merilnike motorja. Da ne boste imeli težav in da bo vaše potovanje nepozabno in čim prijetnejše morate poskrbeti, da so v dobrih delovnih pogojih.

Varnostni nasveti za začetek vaše jadralne poti 5

POSADKA

Vaša odprava bo bolj uspešna in vesela, če boste uspešno razdelili obveznosti pred in med jadranjem med prijatelji ali družinskimi člani. Odlična funkcionalna ekipa naredi vsako potovanje lažje in bolj uspešno. Glede na posebne sposobnosti, ki jih ima vsak član, se pred začetkom potovanja ustrezno odločite, kaj bo kdo storil. Najpomembnejše je tudi vsakega člana posadke naučiti, kako ostati varen na vodi.

 

OSNOVNE POTREBE

Hipotermija je glavni sovražnik hladne vode in da se ji izognete, se morate toplo obleči. Ko ste obkroženi z morjem, je topla obleka prva osnovna potreba. Preden začnete potovati, obvezno pripravite primerna oblačila. Ne pozabite na dovolj da nahranite svojo posadko. Poleg osnovnih potreb, morate potrditi tudi varnostno opremo, kot so gasilni aparati, rakete, komplet prve pomoči itd.

Ne pozabite, da ste kapitan in morate poskrbeti, da boste svoje goste postregli na najboljši možen način. Ne glede na to ali ste na kopnem ali vodi, morate vedno zagotoviti udobje svojim najdražjim. Udobje pomeni ugoditi potrebam in okrepiti posadko tako, da navdihujete z upanjem in ohranjate veselo vzdušje, zato je udobje res pomembno. Jadranje z vsemi varnostnimi napodki bo poskrbelo, da bo vaše potovanje še bolj nepozabno.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Več o piškotkih

Potrjujem
Zavračam
Privacy Policy