fbpx

Ali bo plovba najvarnejša oblika počitnic in dopusta in času in po pandemiji

Ali bo plovba najvarnejša oblika počitnic in dopusta in času in po pandemiji 1

Trenutno, zaradi nastale situacije z novim koronavirusom Covid-19, živimo nam zelo neznana in nenavadna življenja. Namesto brezskrbne jutranje vožnje v službo z lončkom vroče kave, delamo od doma in namesto vsakdanjega druženja s prijatelji, jih lahko vidimo le preko kamere. Tudi spletni novinarski portali nas vsako jutri zakopljejo z novimi novicami in raziskavami, ki zadevajo virus in le malo je še člankov, ki bi nam popestrili dan ter nas spravili v boljšo voljo. 

Življenje je drugačno in verjetno ne bo več nikoli takšno, kakršnega smo poznali. A to ne pomeni, da bi se morali odpovedati našim najljubšim aktivnostim v prihodnosti in sanjarjenju o le-teh v sedanjosti. Ter prepričani smo, da je pri večini potovanje in preživljanje počitnic ena izmed najbolj cenjenih aktivnosti oziroma dejavnosti, ki jih ljudje pogrešamo. A virus bo v prihodnosti spremenil tudi potovanja in »počitnikovanje« kot ju poznamo zdaj.

Znanstveno je dokazano, da počitnice, dopusti in potovanja, kot aktivnosti sproščanja in uživanja, posamezniku prinašajo veliko koristi v smislu fizičnega in psihičnega zdravja. Ljudje, ki veliko potujejo in se predajajo počitnicam na različnih delih sveta, dokazano doživljajo manj stresa, so manj izpostavljeni tveganju za srčne bolezni, poveča pa se jim tudi motivacija za nadaljnjo delo v prihodnosti. Zato si upamo trditi, da je potovanje, obiskovanje novih krajev, spoznavanje novih kultur, ljudi ali pa preprosto ležanje/sončenje na plaži za posameznika nujno potrebno, saj za mnoge predstavlja glaven vir pobega iz vsakodnevnega stresnega življenja, sprostitve in uživanje. 

Ali bo plovba najvarnejša oblika počitnic in dopusta in času in po pandemiji 2

Ampak v kolikšni meri nam bodo te aktivnosti omogočane v prihodnosti? Do razvitja cepiva ali zajezitve virusa je po trenutnih napovedih še dolgo, tako da bo tveganje okužbe prisotno še kar nekaj časa, zato se poraja vprašanje, kako bo s potovanji in počitnicami?

Kaj pa, če vam povem, da bi se lahko z zelo majhno ali pa celo ničelno možnostjo okužbe sončili na udobnem ležalniku? Ampak ne na plaži, kjer bo ogromno ostalih ljudi, temveč na privatni jadrnici, ki bi jo najeli za ugodno ceno. Namesto, da bi letos raziskovali evropska glavna mesta in po vinu znane francoske pokrajine, zakaj ne bi raje z jadranjem po morju raziskovali in bolje spoznali sebe? Potovanje, sproščanje oziroma plovba z različnimi vrstami ladijskih prevozov predstavlja izvrstno in varnejšo možnost letošnjega preživetja in uživanja vaših zasluženih počitnic. Različna plovila se najdejo za vse želje, ki jih popotniki imamo. Izberemo pa tisto, ki nam najbolj ustreza. Če na počitnicah radi lenarimo, si za nekaj dni ali tednov najamemo manjšo jahto, na kateri se lahko konstantno sončimo in ob tem preberemo kakšno knjigo, ko pa nam je vroče pa se lahko za par minutk spustimo v prijetno hladno morje, katero nas obkroža. Če smo bolj pustolovskega tipa, pa lahko po ugodni ceni najamemo jadrnico, katero se naučimo upravljati dokaj hitro. Z jadrnico lahko tako brezskrbno jadramo v bližini obale obmorskih mest in vasi, katerih lepote lahko brez težav tudi občudujemo od daleč.

Ali bo plovba najvarnejša oblika počitnic in dopusta in času in po pandemiji 3

Priprava na potovanje in uživanje počitnic oziroma dopusta na morju sicer vzame dokaj veliko časa, a verjemite, da se definitivno splača. Mir in razgled na čudovito obzorje vzbujata nepopisljiv občutek spokojnosti in posameznik lahko na teh potovanjih izredno uživa. 

Sama plovba pa tudi predstavlja verjetno (v smislu izogibanja virusa) najvarnejšo možnost preživljanja počitnic oziroma najvarnejšo možnost potovanja. Medtem ko so letala nagnetena in polna različnih ljudi, smo na jadrnici oziroma jahti popolnoma sami ali pa v družbi ožjega družinskega/prijateljskega kroga, ki ga poznamo, zaupamo in smo prepričani, da niso okuženi. S plovbo in raziskovanjem obalnega pasu od daleč se tudi izognemo nepotrebnih stikov z neznanimi ljudmi, ki smo jih ob raziskovanju mest ali pa ležanju na polni priljubljeni plaži deležni vsaki dan, če ne že vsako uro. Obenem pa imamo tudi ves čas mir, tišino, občutek spokojnosti, spremljajo nas tudi rahli in prijetni sunki valov ter blag zvok morja in ptic.

Ali bo plovba najvarnejša oblika počitnic in dopusta in času in po pandemiji 4

Verjamem, da se bo povpraševanje in zanimanje za plovbo v smisli počitnic in popotovanja v naslednjih mesec povečalo, saj verjetno res predstavlja zelo varen način uživanja in sproščanja v času potovanja in dopustov. Le predstavljajte si, kako s svojim partnerjem na palubi ob kozarcu vina in sončnem zahodu s spremljavo morja uživate in kvalitetno preživljate čas ob občudovanju obzorja in obalnega pasu. Sliši se super, kajne?

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Več o piškotkih

Potrjujem
Zavračam
Privacy Policy