fbpx

5 najboljših plaž na Hrvaškem, do katerih bi morali pluti v tej sezoni

5 najboljših plaž na Hrvaškem, do katerih bi morali pluti v tej sezoni 1

Hrvaška je s svojim stalnim vetrom za plovbo z vidika jadranja eno najboljših krajev na svetu. Poleg odličnih jadralnih pogojev pa ima Hrvaška tudi nekatere najboljše plaže na svetu. Z belimi peščenimi plažami, turkiznimi vodami in čudovitimi osamljenimi otoki, ki čakajo, da jih odkrijemo na dopustnem jadranju.

 

Do Hrvaške lahko pridete od kjerkoli na svetu. V Splitu, Zadru in Dubrovniku je več glavnih obalnih letališč, ki povezujejo državo s številnimi evropskimi državami, od tam pa se lahko povežete s tujino.

Hrvaška ima na stotine otokov, od majhnih nenaseljenih otokov do plaž z uspešnim nočnim življenjem. Na jadralskih počitnicah na Hrvaškem lahko obiščete starodavna mesta in naravne plaže.

 

Hrvaške plaže ponujajo ogromno sidrišč, za čez noč ali pa za kosilo. Do mnogih plaž je možno dostopati le z ladjo, te pa so za razliko od plaž na celini mnogo bolj sproščujoče in manj obljudene.

 

Najboljše plaže na Hrvaškem

1) Lumbarda – Korčula

2) Saplunara na otoku Mljet

3) Plaža Malo Zaraće , Hvar

4) Lopud

5) Plaža Sulič , Dubrovnik

 1) Lumbarda – Korčula

5 najboljših plaž na Hrvaškem, do katerih bi morali pluti v tej sezoni 2

Srednjeveška atmosfera. 

Korčula je ime otoka in mesta z majhnim starim jedrom, ki ga pogosto imenujejo “mini Dubrovnik” je s svojimi ozkimi ulicami, visokimi zidovi, restavracijami in lokali polnih nočnega življenja.

Lumbarda . Najboljša plaža na otoku in ena najboljših hrvaških plaž je Lumbarda . Nahaja se južno od Korčule. Obdana z vinogradi in je čudovite oblike polmeseca. Ponaša se s plitvimi vodami primernimi za veslanje in raziskovanje.

Okoliške plaže. Ob Lumbardi se nahajajo dodatne osamljene plaže, s skritimi mesti za raziskovanje in sprostitev, vključno z zalivom Bačva , Bilin Žal in PrŽina, plaža Vaja in Samograd .

Marina. Lumbarda ima marino s 115 privezi, primernimi za čolne do 25 metrov in globino 8 metrov . Do marine je mogoče priti preko VHF kanala 17 ali na telefonsko številko +385 20 12 489. V marini je pisarna, tuši, stranišča, kavarna, bar in majhen supermarket.

 

2) Saplunara na otoku Mljet

5 najboljših plaž na Hrvaškem, do katerih bi morali pluti v tej sezoni 3 

Otok Mljet . Tretjina otoka velja za nacionalni park, z bujnim zelenjem, kilometri kolesarskih poti in pohodniških poti. Otok ima samo eno glavno cesto, ki vodi od severa do juga. Otok je poln gostih gozdov borovcev, hrastov in makije . Mljet je ena najboljših lokacij na seznamu hrvaških plaž za potapljače.

Saplunara . Saplunara ima bele peščene plaže, podprte v borovem zalivu, ki ostaja osamljen in pretežno nedotaknjen in nosi svojo pristno dušo in značilnosti. Saplunaro sestavljata dve peščeni plaži, večja in ena manjša, ki se nahajata v čudovitem kilometrskem zalivu.

Skriti dragulj v Jadranu. Edini način, da pridete do Saplunare je s trajektom ali čolnom, otok pa je naseljen že od leta 61. Na otoku ni hotelov, velja pa za „zaščiteno območje“. To je ena izmed boljših hrvaških plaž, primernih za sidranje čez noč.

 

3) Plaža Malo Zaraće , Hvar

5 najboljših plaž na Hrvaškem, do katerih bi morali pluti v tej sezoni 4

Najboljša plaža na Hvaru. Malo Zaraće, ki se nahaja približno 30 minut od mesta Hvar, pogosto omenjajo kot majhno rezino neba, do katere je pogosto mogoče priti prazno in nezasedeno.

Barva vode in okoliš je mogoče opisati le kot da je celotna plaža del sanj. Prodnata plaža je podprta s skalami in klifi, na plaži pa sta tudi dve globoki jami, kot nalašč za podvodne avanture in odličen kraj za čez-nočno sidranje. V vasi je manjše število tradicionalnih restavracij, katere lahko obiščete za večerjo.

Druge Hvarske plaže Hvar je znan po tem, da je zabavni otok z razgibano sceno nočnega življenja in živahnimi bari. Druge plaže, ki jih je treba obiskati na Hvaru, so Jelsa , Stari Grad, Sućuraj , Jagodna , Ivan Dolac in Gdinj .

 

4) Lopud

5 najboljših plaž na Hrvaškem, do katerih bi morali pluti v tej sezoni 5

Otok Lopud Majhen otok Lopud je skrit raj, miren in tih. Značilen je po belem pesku, v ozadju pa so zeleni griči in bujna vegetacija. Otok je naseljen od 7. stoletja in se je sčasoma razvil v otok s trdnjavami in starodavnimi zgradbami, ki so prestale preizkus časa.

Plaža Sunj  Sunj je ena najboljših plaž na otoku, ki je izven sezone pogosto mirna, saj se čolni in ture tja takrat ne odpravljajo. Plaža ponuja plitvo vodo, ki na nekaterih območjih doseže tudi do 100 metrov od obale, kar omogoča veliko območje za kopanje z otroki in vodne športe.

Sidrišča. Obe plaži Šunj in Lopu, na severozahodu in jugovzhodu otoka.

 

5) Plaža Sulič , Dubrovnik

5 najboljših plaž na Hrvaškem, do katerih bi morali pluti v tej sezoni 6

Plaža Sulič  Lokacija snemanja druge sezone Igre prestolov je plaža Sulic. Ena izmed najbližjih plaž Dubrovnika in njegovega starega mesta. Plaža je majhna in napolnjena s kamenčki,  zaščitena z zalivom in visokimi klifi. Daleč od vetra in morskih valov, kot nalašč za popoldanske osvežitve. Plaža je pogosto mirna tudi v visoki sezoni.

Druge plaže v bližini Dubrovnika. Bolj znan po starem mestnem jedru in starih šolskih zgradbah ima Dubrovnik številne čudovite plaže tik zunaj mesta. Te plaže vključujejo plažo Buza, Uvala Lapad , Copacabana, Sveti Jakov, Mandrac  in Cava.

5 najboljših plaž na Hrvaškem, do katerih bi morali pluti v tej sezoni 7

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Več o piškotkih

Potrjujem
Zavračam
Privacy Policy