fbpx

Prednosti jadranja z otroki

Prednosti jadranja z otroki 1

Jadranje bo otrokom dalo edinstvene in čudovite priložnosti.

Jadranje z otroki bi mnogi ocenili kot slabo idejo, vendar v resnici nikakor  ni. Mnogi so mišljenja, da ni varno pluti z otroki in da v njem ne bodo uživali. Ampak temu nikakor ni tako. Jadranje z otroki je lahko zelo koristno za njih in za družino kot celoto.

Prednosti jadranja z otroki so bistveno večje od težav. Jadranje z otroci je popolnoma varno, oni pa se bodo naučili velikega števila novih veščin in družina pa bo kakovosten čas preživela skupaj z minimalnimi motnjami.

Otroci se lahko naučijo novih veščin, ki jih uporabljajo v vsakdanjem življenju, si ustvarijo spomine, ki bodo trajali celo življenje in se morda celo naučijo novih stvari o sebi.

Ne glede na to, kam se boste odpravili na jadranje, ste lahko prepričani, da se bodo otroci naučili česa novega, od obiska Grčije ali Hrvaške do plovbe po Karibih.

 

Prednosti jadranja z otroki:

 

  • Naučite jih novih znanj
  • ‘Šola življenja’
  • Družinsko sodelovanje
  • Pustolovščine
  • Nov hobi
  • Spomini
  • Brez motenj tehnologije
  • Aktivnost

 

 

1) Naučite jih novih znanj

Prednosti jadranja z otroki 2

 

Nove spretnosti. Jadranje otrokom lahko prinese veliko novih znanj in priložnost, da se naučijo ne le jadranja, ampak tudi veliko sebi, poleg tega pa pridobijo tudi nove veščine. Jadralske počitnice jim bodo omogočile, da se naučijo življenja v majhnem okolju, se naučijo stvari, katere jim bodo pomagale v kasnejšem življenju. Kako opremiti in pripraviti čoln, osnovne spretnosti jadranja, pa tudi kako čoln ohraniti urejen, kako živeti v majhnem prostoru, kako deliti, ne samo stvari, ampak morda sobo z drugim sorojencem. Poleg vsega tega pa tudi kako pospraviti, razdeliti naloge, si pomagati pri kuhanju ali čiščenju na krovu čolna.

Majhno okolje. Čolni so majhno okolje, v katerem živimo kot v običajnem družinskem domu, zato je urejanje in pospravljanje bistvenega pomena.

 

2) Jadranje bo otroke naučilo o “šoli življenja”    

Prednosti jadranja z otroki 3

Šola življenja. Na jadrnici bodo otroci lahko spoznavali stvari, ki jih običajno ne bi upoštevali ali se ne bi naučili nikjer drugje. Jadranje lahko otroke nauči o različnih kulturah, odvisno od obiskanih lokacij, kako brati veter, poskusiti nove kuhinje ali živila, ki jih običajno ne bi. Nekateri otroci pa se bodo morda odločili pomagati pri jadranju in se naučili branja vetra, ohranjanje vode in življenja brez elektrike.

Učenje se začne že, ko začnejo s pakiranjem. Takrat jih lahko naučite, kaj je treba spakirati za jadralski izlet, da bodo karseda pripravljeni na jadranje. Otroci se lahko celo naučijo besede v drugem jeziku in se naučijo kako se zabavati sami s sabo ves dan na krovu. Vse to je daleč stran od vsega, kar bi se naučili na običajnih počitnicah. 

 

3) Sodelujte kot družina

Prednosti jadranja z otroki 4

Sodelovanje. Jadranje z otroki je družinski šport in dejavnost. Vsak družinski član lahko pomaga pri opravljanju nalog, kot so konfiguriranje jader, preverjanje vetra, predvidevanje morja, prilagajanje spremembam in reševanje morebitnih težav. Imeli boste cilj kot družina in kakovostno preživljali skupni čas brez motenj zunanjega sveta. Izbirate lahko svoje poti in o njih sprejemate skupne odločitve o obrokih, postankih in aktivnostih, v katerih želite uživati.

 

4) Pustolovščine

Prednosti jadranja z otroki 5

 

Pustolovski občutek. Ne le da jadranje z otroki ponuja nove spretnosti, dobijo tudi občutek pustolovščine na odprtem morju, jadranje v vetru, odkrivanje novih krajev, brez točno določenega cilja kam, ampak samo z gledanje zemljevida in sprejemanjem skupnih odločitev.

 

5) Jadranje jim lahko prinese nov hobi

 

Nov hobi. Otroci se radi učijo in prepoznavajo, v čem uživajo in v čem so dobri,jadranju pa se lahko odločijo, da se bodo lotili novega hobija. Še posebej po daljšem času jadranja, plavanja, snorklanja , potapljanja . Jadranje jim daje priložnost, da preizkusijo nove stvari in se odločijo, v čem bodo uživali. Mogoče bodo resnično uživali v jadranju in se bodo hoteli učiti naprej, tudi potem ko pridejo domov.

 

6) Spomini, ki trajajo celo življenje

Prednosti jadranja z otroki 6

 

Spomini. Če otrokom vzamete seboj na jadranje, jim boste dali teden ali dva spominov, ki si jih bodo za vedno zapomnili. Edinstvene izkušnje, ki jih morda nikjer drugje ne bodo dobili. Otroci se bodo spominjali časov, ko so se smejali in se zabavali, predvsem z družino.

 

7) Brez ​​motenj


Brez motenj. Vsakdanje življenje je pogosto hitro in naporno, vsi pa živijo ločeno življenje, napolnjeno z rutino in tehnologijo. Ko se boste z otroki odpravili na jadranje, boste oddaljeni od sveta, ki ga poznate, proč od rutine in motenj.Omogočili boste kvalitetno preživet družinski čas skupaj, čas za pogovor in druženje brez motenj vsakdanjega življenja. Brez mobilnih telefonov ali televizije, ki bi onemogočili čas za pogovor, družinske igre ali družabne igre, kot družina, na potovanju.

 

8) Bodite aktivni

Prednosti jadranja z otroki 7

Bodite aktivni. Jadranje bo otrokom omogočilo, ne samo učenje jadranja, ampak bodo čas preživeli zunaj in se aktivno vključili v vse dejavnosti. Naj bo to plavanje v oceanu, vožnja s kajaki, vkrcanje na vesla, potapljanje, igranje v vodi, pohodništvo ali sprehod po mestih ali vaseh. Jadralske počitnice so aktivne, brez posedanja okoli televizije, večino dneva bodo otroci preživeli na prostem na soncu in svežem zraku. 

 

Prednosti jadranja z otroki

Naučite jih novih znanj • ‘Šola življenja’ • Družinsko sodelovanje • Pustolovščine • Nov hobi • Spomini • Brez motenj tehnologije • Aktivnost

Comments are closed.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Več o piškotkih

Potrjujem
Zavračam
Privacy Policy