fbpx
Nalaganje...

IZPIT ZA VHF GMDSS

Izpit za VHF GMDSS radijsko postajo

Izpit za VHF GMDSS radijsko postajo mora imeti vsaj ena oseba na čolnu, na katerem je radijska postaja VHF GMDSS. Izpit za VHF GMDSS je obvezen za najem čolna, saj je večina čolnov opremljenih z radijsko postajo VHF GMDSS

Potek izpita

Izpit poteka pred komisijo uslužbencev Uprave RS za pomorstvo  in je sestavljen iz teoretičnega dela in praktičnega dela (uporabe VHF GMDSS simulatorja).

Opravljanje zpita

Izpit je možno opravljati le v Kopru na Upravi RS za pomorstvo.

Opis tečaja za VHF

Na tečaju, ki obsega 4 šolske ure (1 dan) in je v skladu z pravilnikom Uprave RS za pomorstv boste pridobili znanja, ki so potrebna za uspešno opravljanje izpita.

Tečaj

Tečaj je sestavljen tako, da tečajniki pridobijo vsa potrebna teoretična in praktična znanja za uspešno opravljanje izpita.

VSEBINA TEČAJA

  • osnove radiotelefonije
  • funkcije DSC enote
  • pravila komuniceranja
  • uporabo VHF kanalov
  • uporabo VHF GMDSS radijske postaje ali simulatorja.

Primary text

Secondary text

IZPIT ZA VHF

PRIDOBITE POTRDILO O USPOSOBLJENOSTI ZA UPRAVLJANJE Z VHF GMDSS POSTAJO.

Izpit za VHF GMDSS, mora imeti vsaj ena oseba na čolnu, na katerem je radijska postaja VHF GMDSS. Izpit za VHF GMDSS je obvezen za najem čolna, saj večina čolnov opremljena z radijsko postajo VHF GMDSS. Oseba, ki želi upravljati čoln z radijsko postajo, ki omogoča selektivni klic, mora z izpitom pridobiti potrdilo za upravljanje z VHF GMDSS postajo. Potrdilo za upravljanje z VHF GMDSS dobi lahko le oseba, ki je dopolnila 16 let. 

Tečaj poteka po preizkušenem praksi kombinacije praktičnih vaj in predavanj iz upravljanja VHF GMDSS postaje, ter primerov iz prakse. 

OPIS TEČAJA

Tečaj za VHF GMDSS postajo traja 4 šolske ure (popoldan med 18 in 21 uro) in obsega vsebinske sklope, ki zavzemajo celoten izpitni program:

  • Osnove radiotelefonije
  • Opravljanje z VHF GMDSS opremo
  • Pravila o radijski službi
error: Vsebina je zaščitena !!!